Pasfoto Spelerspas

Sinds de nieuwe KNVB Wedstrijdzaken app en de nieuwe Voetbal.nl app, is alles digitaal geworden. Hierdoor werd de huidige plastic spelerspassen met ingang van seizoen 2017/2018 afgeschaft. In 2017 begonnen amateurvoetbal teams met het mobiele digitale wedstrijdformulier (mDWF). En staat alle informatie nu in de wedstrijdzaken-app.

In de Voetbal.nl app en website en in de KNVB-wedstrijdzaken app wordt gebruik gemaakt van profielfoto's. Je kunt je eigen profielfoto toevoegen via Mijn gegevens in de Voetbal.nl app of website en in KNVB-wedstrijdzaken app. De KNVB Wedstrijdzaken-app bevat nu ook de digitale spelerspas. In deze app hoort de foto bij je persoonlijke profielgegevens. In de app word je foto uitsluitend gebruikt ten behoeve van officiele doeleinden.

Alleen als je lid bent van een vereniging en/of lid bent van de KNVB kan er een foto aan je profiel worden toegevoegd, de KNVB is erg strikt met spelerspassen. Ze hanteren een zeer duidelijke regel: wie geen spelerspas bij zich heeft mag niet spelen. Ieder lid van de KNVB van 11 jaar en ouder is verplicht om een geldige spelerspas altijd bij zich te hebben.

KNVB, SPELERSPAS, VOETBAL & PASFOTO'S

De reden voor een spelerspas is als er ongeregeldheden zijn tijdens de wedstrijd kan een spelerspas namelijk uitkomst bieden om de juiste identiteit van die persoon(en) te achterhalen. Daarnaast kan de scheidsrechter de identiteit van de spelers vaststellen zodat niet gerechtigde spelers (verkeerde leeftijdscategorie, geen KNVB-lid of lid van een andere vereniging) doorzien worden zodat er geen verwarring is en zij niet kunnen spelen.

De KNVB maakt geen onderscheid tussen het spelen zonder pas en het spelen van een ongeldige spelerspas. Ook wordt een verlopen spelerspas aangemerkt als ongeldig. De betrokken speler riskeert een schorsing van 3 t/m 6 wedstrijden. Voor leden die nog geen foto op de digitale spelerspas hebben, is het altijd mogelijk om een foto in te stellen, dus ook na 1 november 2017.

Het hoeft niet een officiele pasfoto te zijn. Wel is belangrijk dat de foto's redelijkheid kwaliteit hebben, en je herkenbaar op de foto bent, zodat de scheidsrechter je identiteit goed kan vaststellen. Het bestand van de foto moet van het formaat JPG, GIF of PNG zijn. Zorg dus voor voldoende contrast, geen zijaanzichten, geen gezichten van te grote afstand en geen petjes of zonnebrillen. Bijna dezelfde eisen als bij een officiele pasfoto. Daarom wordt het ook aangeraden om pasfoto's te laten maken zodat je goede pasfoto met kwaliteit hebt op je spelerspas. Meer informatie over de MDWF en digitale spelerspassen is te vinden op knvb.nl.

Waar kan ik online een pasfoto laten maken?

Via onderstaande website's kun direct online pasfoto's bestellen: www.onlinepasfotservice.nl
www.pasfotodelft.nl
www.pasfotodenhaag070.nl
www.pasfotogroningen.nl
www.pasfotohaarlem.nl
www.pasfotoleiden.nl
www.pasfotomaastricht.nl
www.pasfotozwolle.nl
www.pasfotovisum.nl